Om DRG  |  Kontakt  |  Nyheder  |  Faktaark  |   Log ind

Ring 1-1-2

Ring straks 1-1-2, hvis du har mistanke om hjertestop.

Når du ringer 1-1-2 med mistanke om hjertestop, bliver dit opkald modtaget på én af Danmarks Akut Medicinsk Koordinations-vagtcentraler også kaldet AMK-vagtcentraler. En sundhedsfaglig medarbejder sidder parat til at hjælpe dig. Så snart du har opgivet adressen, hvor du befinder dig, sender den sundhedsfaglige medarbejder en ambulance af sted. Du bliver herefter vejledt i at gennemføre hjertelungeredning indtil ambulancen når frem. Hvis I er flere til stede og en hjertestarter i nærheden vil den sundhedsfaglige person fortælle dig dette og bede dig om at hente og bruge den. Er du alene med den bevidstløse bliver du kun bedt om at hente en hjertestarter, hvis den er i din umiddelbare nærhed. Under hele forløbet skal du blot gøre som den sundhedsfaglige medarbejder fortæller dig. De er uddannet til at vejlede over telefonen.

Download Hjertestart app’en og 1-1-2 app’en og skaf hurtig hjælp

Du kan downloade to apps, der gør det lettere for dig at hjælpe, hvis du ser en person falde om med hjertestop.

1-1-2 app
Hvis du har brug for at tilkalde en ambulance, kan du aktivere 1-1-2 app’en og via den ringe til alarmcentralen. Samtidig med opkaldet sender app’en mobilens GPS-koordinater til alarmcentralen, som med det samme kan se, hvorfra opkaldet kommer og sende hjælpen af sted.

App’en skal være med til at sikre, at hjælpen når hurtigere frem i tilfælde af, at du ikke kan oplyse den præcise adresse, hvor den tilskadekomne befinder sig.

112 app´en er udviklet i et samarbejde mellem Rigspolitiet, Københavns Brandvæsen, Geodatastyrelsen og Intergraph, og den er finansieret af TrygFonden.

App’en er tilgængelig i en iPhone- og en Android-version og kan downloades gratis i Apples App Store eller på Google Play.

TrygFonden Hjertestart app
”TrygFonden Hjertestart” viser placeringen af alle de hjertestartere, som er registreret på hjertestarter.dk. På den måde kan du altid se, hvor den nærmeste hjertestarter hænger. I en akut situation, skal du dog altid ringe 1-1-2 og blive henvist til den nærmeste hjertestarter.

App’en er udviklet på baggrund af anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen om en mobil løsning med oplysninger om hjertestarternes placering i Danmark, og den er finansieret af TrygFonden.