Om DRG  |  Kontakt  |  Nyheder  |  Faktaark  |   Log ind

DRG på EMS2018

16.04.2018

Den internationale kongres EMS2018 blev holdt i København den 16.-18. april 2018 med temaet “Next is now” for  at sætte fokus på den rivende teknologiske udvikling inden for det præhospitale område, samt hvad fremtiden og den teknologiske udvikling kræver af den enkelte medarbejder og det akutte patientforløb.

DRG deltog i kongressen med en stand og fik næsten 200 bud på, hvordan vi sammen kan sikre, at flere overlever hjertestop uden for hospital. Deltagerne fik en specialproduceret nøglering eller et sæt ørering til gengæld sammen med et stykke Rescuscitation Academy-chokolade. Mandag formiddag besøgte regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen DRGs stand sammen med vicedirektør Trine Mottlau og direktør Freddy Lippert fra Region Hovedstadens Akutberedskab.

      

    

Mandag fejrede kongressen de 17.000 frivillige Hjerteløbere i Region Hovedstaden, som har meldt sig til at træde til med genoplivning, hvis de er i nærheden af et hjertestop. Det var en festlig march med 2.300 deltagere, der sluttede på Plænen i Tivoli med taler af bl.a. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Tirsdag deltog DRG i session “What is a Resuscitation Academy” med en præsentation af implementeringen af Resuscitation Academy i Danmark:

Direktør Freddy Lippert Region Hovedstadens Akutberedskab, Helen Collin (AUS), Ann Doll (US), Gayathri Nadarajan (SG), Michae Sayre (US), Lisbet Schønau, DRG

 

Møde i Global Resuscitation Alliance, GRA

På vegne af de fem regionale akutberedskaber og TrygFonden præsenterede DRGs sekretariat i weekenden implementeringen af Resuscitation Academy i Danmark og ideen om at overføre “Ten Steps to Improve Cardiac Arrest Survival”, som er udviklet af the Global Resuscitation Alliance, GRA til strokeområdet.

Resuscitation  Academy, Denmark
Sekretariatschef Lisbet Schønau beskrev Resuscitation Academy, Denmark som et redskab til et systematisk samarbejde på nationalt plan for at øge overlevelsen efter hjertestop uden for hospital.

Konceptet bag Resuscitation Academy er udviklet i Seattle, King County siden 2008. Her er overlevelsen efter hjertestop uden for hospital  i dag en af de højeste i verden. Resuscitation Academy Denmark samler ledere og direktører for de regionale akutberedskaber og ambulanceoperatører om en systematisk gennemgang af, hvilke parametre, der kan øge overlevelsen efter hjertestop uden for hospital i egen praksis. Denne gennemgang sker i henhold til hvert trin i “Ten Steps to Improve Cardiac Arrest Survival”, som er udviklet af the Global Resuscitation Alliance. Læs mere om Resuscitation Academy, Denmark

Utstein on Emergency Stroke Care
For både hjertestop uden for hospital og for stroke gælder, at hvert minut tæller, at det er vigtigt, at befolkningen kender symptomer og reagerer på dem. Til juni planlægges et møde på Utstein Kloster, hvor det diskuteres, hvordan “Ten Steps to Improve Cardiac Arrest Survival”, som er udviklet af the Global Resuscitation Alliance, GRA kan overføres til strokeområdet.

Dansk Råd for Genoplivning organiserer the First Utstein Meeting on Emergency Stroke Care, som samler ca. 30 internationale eksperter med baggrund i både EMS og neurologi samt en række organisationer.
Globalt netværk arbejder for at flere overlever hjertestop

Global Resuscitation Alliance er et globalt netværk, der arbejder for det fælles mål at øge overlevelsen efter pludseligt uventet hjertestop med 50 procent.  Læs mere på www.globalresuscitationalliance.org