Mere viden om hjertestop

Som hjerteløber kan du gøre en afgørende forskel ved at give hjertelungeredning samt hente og tage hjertestarteren i brug, før ambulancen ankommer. Meld dig som hjerteløber og gør en forskel ved hjertestop.

Det kan være en voldsom oplevelse at være vidne til et hjertestop, og det er naturligt at have mange tanker om forløbet. Læs mere om at være vidne til et hjertestop og find professionel hjælp.

Heldigvis overlever flere og flere mennesker i dag et hjertestop i DanmarkSom overlever efter hjertestop kan det være svært at fortsætte det liv, du levede før hjertestoppet. Læs mere om livet efter hjertestop.

Har du overvejet, hvordan du skal træde til, hvis du er vidne til et hjertestop hos en person, som du ved ikke ønsker genoplivning? Som vidne kan du blive udsat for svære dilemmaer og overvejelser. Læs mere om situationer, som vidner kan komme ud for og få hjælp til, hvordan du skal håndtere den konkrete situation.

En hjertestarter er et apparat, der analyserer hjertets rytmer og afgiver et stød til hjertet. Alle kan bruge en hjertestarter. Når du har trykket på startknappen, guider hjertestarteren dig gennem hele forløbet. Læs mere og se, hvordan en hjertestarter fungerer.