I weekenden den 1. og 2. marts blev Nordic First Aid 2019 afholdt i København for anden gang. Dansk Førstehjælpsråd står bag konferencen, der samlede knap 400 forskellige førstehjælpere, instruktører og andre interesserede indenfor førstehjælp. Konferencen blev afholdt på Tivoli Hotel & Kongres Center og bestod bl.a. af praktiske workshops og spændende oplæg om undervisning og formidling af førstehjælp.

Stor interesse for ny stroke-indsats
Dansk Råd for Genoplivning præsenterede den nye borgerrettede stroke-indsats på kongressen. Indsatsen lanceres i år i samarbejde med TrygFonden.

Til Nordic First Aid fik vi mulighed for at tale med mange sundhedsprofessionelle, der til daglig arbejder med både hjertestop og stroke. Kongressen var en god lejlighed til at fortælle om den nye stroke-kampagne RedHjernen, der skal lære borgerne at kende symptomer på stroke og ringe 1-1-2, hvis symptomerne opstår” siger Lisbet Schønau, der er sekretariatschef i Dansk Råd for Genoplivning.

Den nye stroke-indsats bliver lanceret i efteråret 2019 og retter sig i første omgang mod de sundhedsprofessionelle, som skal kende kampagnens udtryk og hjælper med at sprede budskabet. Dernæst vil indsatsen henvende sig til alle danskere med særligt fokus på borgere over 60 år og pårørende i alderen 35-55 år.

Hold dig opdateret på stroke-indsatsen ved at sende en mail til stroke@genoplivning.dk og modtag nyhedsbrevet fra RedHjernen.