Den internationale kongres EMS2018 blev holdt i København den 16.-18. april 2018 med temaet “Next is now” for  at sætte fokus på den rivende teknologiske udvikling inden for det præhospitale område, samt hvad fremtiden og den teknologiske udvikling kræver af den enkelte medarbejder og det akutte patientforløb.

DRG deltog i kongressen med en stand og fik næsten 200 bud på, hvordan vi sammen kan sikre, at flere overlever hjertestop uden for hospital. Deltagerne fik en specialproduceret nøglering eller et sæt ørering til gengæld sammen med et stykke Rescuscitation Academy-chokolade. Mandag formiddag besøgte regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen DRGs stand sammen med vicedirektør Trine Mottlau og direktør Freddy Lippert fra Region Hovedstadens Akutberedskab.

      

    

Mandag fejrede kongressen de 17.000 frivillige Hjerteløbere i Region Hovedstaden, som har meldt sig til at træde til med genoplivning, hvis de er i nærheden af et hjertestop. Det var en festlig march med 2.300 deltagere, der sluttede på Plænen i Tivoli med taler af bl.a. Statsminister Lars Løkke Rasmussen og Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen.

Tirsdag deltog DRG i session “What is a Resuscitation Academy” med en præsentation af implementeringen af Resuscitation Academy i Danmark:

Direktør Freddy Lippert Region Hovedstadens Akutberedskab, Helen Collin (AUS), Ann Doll (US), Gayathri Nadarajan (SG), Michae Sayre (US), Lisbet Schønau, DRG