Nyt om genoplivning på 30 min: Hjertemassage set indefra v. Kasper Hansen

Hvad sker der med hjertet og de indre organer, når et menneske får hjertemassage?
Kasper Hansen er forsker ved Institut for Retsmedicin ved Aarhus Universitet og har været med til at udvikle en ny CT-skanningsmetode, som viser hvad der sker i bryst- og maveregionen under simuleret hjertemassage. 

Forskningen bygger på et forsøg, hvor der er udført simuleret hjertemassage på en afdød person samtidig med at personen er blevet CT-skannet. Forskerne har derefter sat billederne sammen til en slags stop-motion-video, der dynamisk viser, hvad der rent faktisk sker med brystbenet, hjertet og de øvrige organer under hjertemassage.

Videoen vises i foredraget, hvor du kan du høre Kasper Hansen fortælle om studiet og de perspektiver, som forskningen kan bidrage til.

Fordraget modereres af lektor og afdelingslæge Asger Granfeldt på Aarhus Universitet.

Se slides fra præsentationen

Se forskningsartikel: A look inside cardiopulmonary resuscitation: A 4D computed tomography model of simulated closed chest compression. A proof of concep

‘Nyt om genoplivning på 30 min’ er en ny række digitale foredrag om den nyeste viden og aktiviteter på genoplivningsområdet lavet af Dansk Råd for Genoplivning i samarbejde med TrygFonden.
Del:

Seneste nyheder