Ny kampagne: Lær tre simple trin til genoplivning

I anledning af Hjertestarterdagen 2020 lancerer Dansk Råd for Genoplivning en ny kampagne, der skal minde danskerne om, hvordan man træder til ved hjertestop med tre simple trin.

Hvert år får 5.200 danskere et hjertestop uden for hospital. Det svarer til, at 15 hjerter går i stå hver dag i Danmark. Hvert minut tæller ved et hjertestop, og chancen for at overleve stiger markant, hvis vidner træder til med det samme.

I Danmark er vi verdensmestre i at træde til ved hjertestop, og det skal vi blive ved med. Derfor lancerer Dansk Råd for Genoplivning i dag en ny kampagne, der gør det let at huske, hvordan man træder til ved hjertestop med tre simple trin til genoplivning:

”Danskerne er rigtig gode til at træde til ved hjertestop, og i dag træder vidner til i 79 pct. af alle tilfælde af hjertestop uden for hospital, hvilket er fire gange så mange som for 20 år siden. De tre trin minder danskerne om, at vi skal fortsætte det gode arbejde og hjælper med at huske, hvordan man kan redde liv ved hjertestop med tre simple handlinger,” siger professor Christian Hassager, der er formand i Dansk Råd for Genoplivning.

De tre trin præsenteres i en kampagnefilm på de sociale medier. Filmen er indtalt af Peter Mygind, som selv har overlevet hjertestop og brænder for at fortælle det vigtige budskab.

Se filmen og spred gerne det vigtige budskab ved bl.a. at:

Hjertestarterdagen 16. oktober
De tre simple trin til genoplivning lanceres i anledning Hjertestarterdagen 2020, der hvert år løber af stablen den 16. oktober. I år markeres dagen med arrangementer både fysisk og online, der alle fokuserer på at minde danskerne om at træde til med genoplivning.

Find og deltag i et arrangement:

I anledning af Hjertestarterdagen 2020 har Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden udsendt en pressemeddelelse.

 Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden står bag Hjertestarterdagen i Danmark. Læs mere om Hjertestarterdagen.

Del:

Seneste nyheder