Vi nærmer os Hjertestarterdagen 2019, der i år løber af stablen onsdag i efterårsferien d. 16. oktober. Hjertestarterdagen er i år repræsenteret med næsten 100 arrangementer rundt om i landet.

 

Sidste år deltog flere end 10.000 børn og voksne i Hjertestarterdagen og vi håber, at endnu flere vil bruge efterårsferien i år på at lære hjertelungeredning og blive klar til at træde til ved hjertestop. Årets Hjertestarterdag er den største hidtil og med arrangementer helt fra Nuuk i nord til Nykøbing Falster i syd og fra Bredebro i vest til Bornholm i øst er der rigtig gode muligheder for, at store som små kan prøve kræfter med hjertemassage, hjertestartere og sjove aktiviteter.

Til Hjertestarterdagen kan du bl.a. møde læger, sygeplejersker, ambulancereddere, førstehjælpsinstruktører og andre ildsjæle, som arbejder for et endnu mere hjertesikkert Danmark og som står klar til at undervise danskerne i genoplivning. Og indsatsen virker: Antallet af vidner til hjertestop, som træder til med genoplivning, er tredoblet siden 2001. Overlevelsen for mennesker, som får hjertestop udenfor hospital og som får hjælp af forbipasserende, er markant højere end for personer, som ikke får samme hjælp. Derfor glæder Dansk Råd for Genoplivning sig over den store opbakning til Hjertestarterdagen og til at lære mange tusinde danskere at redde liv onsdag d. 16. okt.

Klik her og find et arrangement nær dig.  Vi håber på at se dig og dine nære til en spændende og lærerig dag!