Nyt om genoplivning på 30 min: Gider unge lære genoplivning?

Amalie var ikke i tvivl, da hendes far fik en høj alarm fra sin hjerteløber-app i juni; Hun ville med til hjertestoppet og hjælpe, hvis der var brug for det. Både Amalie og hendes far løb afsted i en fart.

Amalie er 20 år og en af de mange unge, som har tilmeldt sig TrygFonden Hjerteløber og er klar til at gøre en forskel, hvis der skulle blive brug for hende ved et hjertestop i nærheden.

Langt de fleste unge bliver introduceret til genoplivning for første gang, når de tager kørekort som 17-18-årige. Ofte er forventningerne til det obligatoriske førstehjælpskursus ikke særlig høje, og for nogen kan det være svært at få øje på meningen med at lære hjertelungeredning på en parkeringsplads.

Alligevel skabes der et vigtigt engagement, som kan aflæses i antallet af unge hjerteløbere i Danmark.

Det digitale foredrag sætter fokus på instruktørens rolle og betydning for motivationen hos unge kursister, spørger ind til tallene bag de mere end 80.000 tilmeldte hjerteløbere i Danmark og giver ordet til en ung hjerteløber, der selv har været i aktion.

Du kan møde:

  • Amalie Kragh, 20 år og hjerteløber
  • Tage Nissen, instruktør ved Røde Kors med mere end 30 års erfaring
  • Linn Andelius, ph.d.-studerende i TrygFonden Hjerteløber siden projektets start i 2017
  • Moderator: Asger Granfeldt, lektor og afdelingslæge, Aarhus Universitet

Nyt om genoplivning på 30 min er en ny række digitale foredrag om den nyeste viden og aktiviteter på genoplivningsområdet lavet af Dansk Råd for Genoplivning i samarbejde med TrygFonden.

Del:

Seneste nyheder