Digitalt foredrag: Hjertelungeredning og COVID-19

I Danmark er vi blandt verdens bedste til at redde liv ved hjertestop. Vidner og førstehjælpere træder til ved 79 % af alle hjertestop. Hver gang der gives hjertelungeredning ved et hjertestop inden ambulancens ankomst, øges chancen for overlevelse markant.

Under en pandemi som COVID-19 rejser der sig naturligt spørgsmål om, hvordan man som borger og frivillig førstehjælper bør forholde sig, hvis man bliver vidne til et hjertestop.

Det digitale foredrag sætter fokus på de gældende anbefalinger fra Dansk Råd for Genoplivning og det Europæiske Råd for Genoplivning og beskriver samtidig hvad der sker, hvis frivillige hjerteløbere bliver kaldt ud til et hjertestop hos en person, der viser sig at være smittet med COVID-19.

Du kan møde:

  • Fredrik Folke, professor og forskningschef i Region Hovedstadens Akutberedskab. Fredrik har bl.a. været med til at etablere det danske Hjertestarter-Netværk og stået i spidsen for TrygFonden Hjerteløber, der blev landsdækkende 1. maj 2020.
  • Kasper Iversen, professor og overlæge ved Herlev og Gentofte Hospital og kommende formand for Dansk Råd for Genoplivning. Kasper er en af forskerne bag det store forskningsprojekt, ”Vi tester Danmark”, der undersøger smitte og immunitet med COVID-19 gennem en omfattende befolkningsundersøgelse.

Nyt om genoplivning på 30 min er en række digitale foredrag om den nyeste viden og aktiviteter på genoplivningsområdet lavet af Dansk Råd for Genoplivning i samarbejde med TrygFonden.

Del:

Seneste nyheder