Nyt om genoplivning på 30 min: Nyeste forskning om genoplivning

Se digitalt foredrag fra den 6. januar 2021

Foredraget giver et spændende indblik i noget af den nyeste forskning på genoplivningsområdet.

  • Sidsel Møller, ph.d.-studerende ved Region Hovedstadens Akutberedskab, der fortæller om betydningen af socioøkonomi ved hjertestop

Socioøkonomiske forskelle i sundhed og sygdom er veldokumenteret og eksisterer også i forbindelse med hjertestop. Der ses både socioøkonomiske forskelle i forhold til, hvem der træder til med hjertelungeredning og i overlevelsen efter hjertestop. Oplægget sætter fokus på de faktorer, der har betydning for behandling og overlevelse af hjertestop.

  • Julie Kjølbye, ph.d.-studerende ved Region Hovedstadens Akutberedskab, der fortæller om registrering af hjertestartere på Hjertestarter-Netværket

Julie Kjølbye præsenterer en landsdækkende undersøgelse blandt nye og eksisterende ejere af hjertestartere, der er registreret på Hjertestarter-Netværket. Undersøgelsen kortlægger bl.a. årsagerne til at registrere hjertestarteren på netværket og dens tilgængelighed. Som en del af oplægget vil de nyeste salgstal for hjertestartere i Danmark også blive præsenteret.

  • Moderator Asger Granfeldt, lektor og afdelingslæge, Aarhus Universitet
Nyt om genoplivning på 30 min er en række digitale foredrag om den nyeste viden og aktiviteter på genoplivningsområdet lavet af Dansk Råd for Genoplivning i samarbejde med TrygFonden.
Del:

Seneste nyheder