Hjertestarterdagen 2019 blev endnu en fantastisk flot én af slagsen med næsten en fordobling af arrangementer sammenlignet med 2018! Danskerne kunne møde dygtige og engagerede førstehjælpsinstruktører til 110 arrangementer fra Esbjerg i vest til Bornholm i øst og fra Hirtshals i nord til Nykøbing Falster i syd. For første gang nogensinde var Hjertestarterdagen også repræsenteret i Grønland.

Alt fra museer til forlystelsesparker, storcentre, svømmehaller, banegårde, sygehuse, biblioteker, forretninger og mange andre steder summede af aktivitet dagen igennem, mens mange tusinde danskere fik lært eller genopfrisket deres færdigheder inden for hjertemassage, kunstigt åndedræt og brug af hjertestarter. Store som ganske små gik energisk til værks og blev klædt på til at hjælpe hinanden, hvis de skulle blive vidne til et hjertestop.

I anledning af Hjertestarterdagen blev Årsrapporten for 2018 fra Dansk Hjertestopregister også udgivet onsdag d. 16. oktober og den viser, at overlevelsen er firedoblet siden 2001 og det samme er andelen af mennesker, som træder til og hjælper ved hjertestop uden for hospital. Det er en enormt flot udvikling, som viser, at de mange forskellige tiltag, herunder Hjertestarterdagen, er med til at rykke i den rigtige retning og Danmark ligger nu i verdenseliten i forhold til overlevelse ved hjertestop uden for hospital. Det glæder Dansk Råd for Genoplivning sig meget over og ser allerede frem til Hjertestarterdagen 2020!