I dag lancerer Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden en ny indsats, Red Hjernen, der skal lære danskerne at genkende symptomer på stroke og vigtigheden i straks at ringe 1-1-2.

Hvert år får 12.000 danskere et stroke, som er betegnelsen for en blødning eller blodprop i hjernen. Symptomer på stroke er ofte diffuse, og derfor ringer mange danskere ikke efter hjælp hurtig nok. Symptomerne kan være pludselig nedsat kraft i armen, talebesvær eller ansigtslammelser. Andre symptomer er pludselige synsforstyrrelser, pludselig forvirring eller kraftig hovedpine uden årsag. Når symptomerne viser sig, gælder det om at komme på hospitalet hurtigst muligt, så lægerne kan beslutte hvilken behandling, der er den rette.

Målet for Red Hjernen indsatsen er at skabe vedvarende adfærdsændringer, der hjælper danskerne til at reagere hurtigt ved symptomer på stroke og samtidig forbedre den præhospitale praksis til at sikre hurtig erkendelse og behandling af borgere med stroke. Stroke er i dag den 4. hyppigste dødsårsag i Danmark og den hyppigste årsag til, at voksne får et handicap, men med hurtig behandling kan langt flere danskere komme sig til et godt liv.

Red Hjernen lanceres i dag på TV og de sociale medier med en kampagnefilm, der sætter fokus på at lære danskerne remsen ‘Stræk – Snak – Smil’. Remsen relaterer sig til de tre hyppigste og lettest genkendelige symptomer på stroke: nedsat funktion i den ene arm, talebesvær og ansigtslammelser. Sidse Babett Knudsen er i front for kampagnen på Facebook, og sammen med en række andre kendte sørger hun for at give danskerne ‘Stræk – Snak – Smil’ på hjernen.

Du kan se, hvordan du kan redde både din egen og andres hjerner i filmen:

Stræk Snak Smil på Facebook: https://www.facebook.com/redhjernen/S
Stræk Snak Smil på YoTube: https://www.youtube.com/watch?v=ixdv9Yg40lc&t=8s

 

Vi håber, at du vil dele filmen på Facebook og sende den videre i dit netværk. 

 

Læs mere om indsatsen på www.redhjernen.dk