Om Red Hjernen

Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden indgik i 2018 et samarbejde om en mangeårig borgerrettet indsats, Red Hjernen. Indsatsen arbejder for, at flere overlever stroke til et godt liv i Danmark. 

Red Hjernen
Indsatsen vil optimere strukturelle forhold på strokeområdet sammen med en lang række samarbejdspartnere og gennem en målrettet kommunikationskampagne øge danskerne viden om symptomer på stroke. Målet er at skabe vedvarende adfærdsændringer, der hjælper danskerne til at reagere hurtigt ved symptomer på stroke og samtidig forbedre den præhospitale praksis til at sikre hurtig erkendelse og behandling af borgere med stroke. 

Red Hjernen lanceres i efteråret 2019 som en national borgerrettet kampagne. I 2019 fokuseres der på at skabe et solidt og genkendeligt univers for Red Hjernen og kendskab til remsen ‘Stræk – Snak – Smil’ med dertilhørende piktogrammer. Remsen ‘Stræk – Snak – Smil’ relaterer sig til tre hyppige og let genkendelige symptomer på stroke: nedsat funktion i armen, talebesvær og ansigtslammelser. Målet er at lære danskerne symptomer på stroke at kende og straks ringe 1-1-2, hvis de oplever dem. 

Styregruppe for stroke
Bag indsatsen er en styregruppe, der står for faglig godkendelse af de budskaber, der kommunikeres og som sætter mål for indsatsen, så resultater kan måles løbende. Styregruppen består af repræsentanter fra Dansk Strokecenter, Dansk Selskab for Apopleksi, Dansk Neurologisk Selskab, Dansk Selskab for Akutmedicin, de regionale akutberedskaber, TrygFonden og Dansk Råd for Genoplivning. 

Læs mere om indsatsen og se kampagnefilmen på www.redhjernen.dk