Sådan bliver du aktør

Alle virksomheder, organisationer og frivillige kan afholde et arrangement på Hjertestarterdagen. Det er gratis at deltage som aktør, og det kræver blot lidt koordi­nering at få sat et arrangement på benene.

Kom godt fra start

Som arrangør bestemmer I helt selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer der skal sættes af til jeres arrangement på Hjertestarterdagen. De aktører, som har været med til Hjertestarterdagen flere år i træk, benytter gerne det samme gode koncept år efter år, hvilket minimerer forberedelsestiden.

Her er gode råd og idéer fra sidste års Hjertestarterdag til dig, der vil være med til at sætte genoplivning på dagsordenen i Danmark til Hjertestarterdagen 2019:

Aktiviteter på Hjertestarterdagen

Det er en god idé at starte med at gøre sig tanker om, hvilke aktiviteter I kunne tæn­ke jer at invitere danskerne til i forbindelse med genoplivning. Overvej også hvor lang tid I vil afsætte til arrangementet – både på selve dagen og til forberedelserne. Aktiviteterne kan for eksempel være:

  • Demonstration af hjertelungeredning på dukker
  • Demonstration af en hjertestarter med mulighed for at prøve den
  • Fiktivt opkald til 1-1-2
  • Quiz om genoplivning

Hjælp til tilladelser for aktiviteter på trafikknudepunkter

Du kan igen i år få hjælp til at søge tilladelse til at afholde aktiviteter på DSB’s stationer, eller udvalgte færgeovergange. Send en mail til hjertestarterdagen@genoplivning.dk med dine ønsker, så vil vi forsøge at imødekomme dem.

Togstationer
DSB er åben for arrangementer på alle deres stationer, men det kan være en fordel at vælge de mest trafikerede stationer:

  • Lyngby, Ballerup, Esbjerg, Vejle, Fredericia, Herning, Hjørring, Holstebro, Horsens, Ishøj, Kolding, Korsør, Nyborg, Odense, Randers, Roskilde, Slagelse, Valby, Østerport i København og Aalborg.

Send dit ønske om station til DRG senest d. 1. okt. 2019.