Hjertestarterdagen

Hjertestarterdagen er en festlig og lærerig dag, der sætter fokus på vigtigheden af at træde til med livreddende førstehjælp ved hjertestop. Dagen afholdes hvert år den 16. oktober af Dansk Råd for Genoplivning og TrygFonden i samarbejde med frivillige aktører over hele landet.

Hjertestarterdagen ligger i efterårsferien og inviterer børn og voksne til spændende aktiviteter i hele landet for at sætte genoplivning på dagsordenen i Danmark. Flere end 14.000 danskere besøger arrangementerne, der finder sted i bl.a. indkøbscentre, forlystelsesparker, på gågader, biblioteker, banegårde og færger. Se alle arrangementer her.

Dagen minder danskerne om, at det er vigtigt at træde til, hvis de er vidne til et hjertestop, så flere overlever hjertestop uden for hospital i Danmark.

Du kan støtte op om Hjertestarterdagen ved at lave et arrangement på dagen, med information på din organisations hjemmeside, i nyhedsbreve og på sociale medier eller ved at deltage i et af Hjertestarterdagens arrangementer.

Læs mere om Hjertestarterdagen og COVID-19 her.

Årets tema: Det sker for en, du kender

Hjertestarterdagen har hvert år et tema tilknyttet, som kan inspirere aktører og besøgende til at tale om vigtigheden af at træde til ved hjertestop. 

Årets tema er “Det sker for en, du kender” og sætter fokus på, at de fleste hjertestop sker i hjemmet, og at 9 ud af 10 der får hjertelungeredning, får det af én de kender. Derfor er det så vigtigt, at vi tør træde til med genoplivning og redde vores nærmeste.