Hvorfor blive aktør?
Hjertestarterdagen er en unik mulighed for, at I som organisation, virksomhed eller forening kan markere jer overfor jeres målgruppe og nå bredere ud. Som aktør kan I lave et sjovt og anderledes arrangement, der bringer jeres medarbejdere og frivillige i spil på en ny og kreativ måde – samtidig med, at I bakker op om et vigtigt budskab.
Vi håber, at mange aktører kan se Hjertestarterdagen som en anledning til at vise det arbejde, som vi sammen gør for at forbedre chancen for at overleve hjertestop i Danmark.
Se tre aktører fortælle om deres aktiviteter til Hjertestarterdagen
Sådan bliver du aktør
Alle virksomheder, organisationer og frivillige kan afholde et arrangement på Hjertestarterdagen. Det er gratis at deltage som aktør, og det kræver blot lidt koordinering at få sat et arrangement på benene. Det forventes, at man som aktør er uddannet førstehjælpsinstruktør eller lign., så man har kompetencerne til at demonstrere, hvordan man giver hjertelungeredning.
Kom godt fra start
Som aktører bestemmer I helt selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer der skal sættes af til jeres arrangement på Hjertestarterdagen. De aktører, som har været med til Hjertestarterdagen flere år i træk, benytter gerne det samme gode koncept år efter år, hvilket minimerer forberedelsestiden.
Her er gode råd og idéer til dig, der vil være med til at sætte genoplivning på dagsordenen i Danmark til den kommende Hjertestarterdag:
Aktiviteter på Hjertestarterdagen
Det er en god idé at starte med at gøre sig tanker om, hvilke aktiviteter I kunne tænke jer at invitere danskerne til i forbindelse med genoplivning. Overvej også hvor lang tid I vil afsætte til arrangementet – både på selve dagen og til forberedelserne. Aktiviteterne kan for eksempel være:
- Demonstration af hjertelungeredning på gen genoplivningsdukke
- Demonstration af en hjertestarter med mulighed for at prøve den
- Tegneaktiviteter særligt henvendt til børn
- Aktivitet med hjerte-klistermærke: Hvor sidder hjertet?
- Quiz om genoplivning
I kan finde og printe gratis materiale her.
Hjælp til lokation til dit arrangement
Hjælp til tilladelser for aktiviteter på trafikknudepunkter
Dansk Råd for Genoplivning kontakter løbende lokationer, som er ideelle til afholdelse af et arrangement til Hjertestarterdagen. Når vi har fået positivt tilsagn fra organisationer og virksomheder, som gerne vil stille areal til rådighed til et arrangement til Hjertestarterdagen, vil de blive offentliggjort her på siden.
Lokationerne fordeles efter først til mølle-princippet, så hvis du ønsker at afholde dit arrangement på én af disse lokationer, kan du reservere en plads ved at sende en mail til os.
Indtil videre kan du reservere en plads på følgende lokationer:
- Amager Centret
- Bakken
- Bryggen i Vejle
- City2
- Designmuseet
- Egeskov Slot
- Feriepark Landal Søhøjlandet
- Frederiksberg Centret
- Friis Shoppingcenter
- GeoCenter, Møns Klint
- Glostrup Shoppingcenter
- Helsingør Bycenter
- Herning Centret
- Ishøj Bycenter
- Kattegatcentret
- Lalandia, Søndervig
- Nørrebro Bycenter
- Odense Bibliotek
- Randers Storcenter
- Ro’s Torv
- Rønne Svømmehal
- Slotsarkaderne
- Strandingsmuseum Sct. George, Thorsminde
- Struer Fitness
- Svømmestadion Danmark samt Esbjerg Spa & Wellness
- Vejle Bibliotek
Dansk Råd for Genoplivning hjælper gerne med at indhente tilladelser til at afholde arrangementer på DSB-stationer og andre steder. Dansk Råd for Genoplivning rekrutterer også storcentre, attraktioner mm., som ønsker at samarbejde med en aktør om et arrangement.
Du kan kontakte sekretariatet for hjælp til at kontakte en lokation, som du ønsker at samarbejde med.
Jo tidligere du kontakter lokationen, jo bedre chance er der for, at I kan samarbejde om et arrangement.
DSB-stationer fordeles efter først til mølle-princippet. Hvis du ønsker at stå på en DSB-station, skal du kontakte sekretariatet senest den 15. september 2024.
Send en mail med dine ønsker, så vil vi forsøge at imødekomme dem.
Togstationer
DSB er åben for arrangementer på alle deres stationer, men det kan være en fordel at vælge de mest trafikerede stationer:
- Lyngby, Vejle, Fredericia, Herning, Hjørring, Holstebro, Horsens, Ishøj, Kolding, Korsør, Nyborg, Odense, Randers, Roskilde, Slagelse, Valby, Østerport i København og Aalborg.
Kort webinar om Hjertestarterdagen
Hvis du er ny aktør til Hjertestarterdagen eller godt kunne tænke dig at få gode råd og erfaringer med på vejen til, hvordan du kan afholde et godt arrangement, så kan du se eller gense vores webinar med en kort introduktion til Hjertestarterdagen.
Salg og produktpromovering til Hjertestarterdagen
Til Hjertestarterdagen stiller Dansk Råd for Genoplivnings medlemsorganisationer og samarbejdspartnere aktiviteter gratis til rådighed for borgerne. Det er helt uden for sigtet med Hjertestarterdagen og strengt forbudt for aktørerne at sælge eller promovere nogen former for produkter på Hjertestarterdagen.
Formålet med Hjertestarterdagen er at minde danskerne om, at det er vigtigt at træde til, hvis de bliver vidne til et hjertestop. Med den fælles indsats fra rigtig mange aktører på hjertestopområdet over hele landet er det år efter år lykkedes at skabe positiv opmærksomhed Hjertestarterdagen. Det samarbejde glæder vi os til at fortsætte fremover.