Genoplivningskurser for alle

Dansk Råd for Genoplivning samarbejder med en række kursusudbydere om genoplivningskurser i hjertelungeredning og brug af en hjertestarter. 

30 minutters introduktionskursus i genoplivning

Dansk Råd for Genoplivning udbyder i samarbejde med Hjerteforeningen et 30 minutters introduktionskursus i basal genoplivning. På genoplivningskurset bliver du introduceret til hjertelungeredning og brug af en hjertestarter og kan derefter i højere grad føle dig klar til at træde til, hvis du bliver vidne til et hjertestop. Det anbefales at tage et 4 timers kursus i genoplivning som opfølgning på introduktionskurset. Hjerteforeningens introduktionskurser er gratis, men der kan være ventetid. Se mere information og tilmeld dig på Hjerteforeningens hjemmeside.

4 timers kursus i genoplivning

Dansk Råd for Genoplivning samarbejder med udbydere af et kursus på 4 timer (HLR-AED-kurser) fra det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC). På kurset lærer du at konstatere hjertestop, at undersøge om en person er bevidstløs og trækker vejret normalt, at give effektiv hjertelungeredning og indblæsninger, at bruge en hjertestarter samt lægge en bevidstløs person med normal vejrtrækning i stabilt sideleje. Tilmelding sker ved at kontakte en af de listede landsdækkende kursusarrangører nederst på siden. 

2-4 timers kursus i genoplivning af børn og spædbørn

Dansk Råd for Genoplivning samarbejder med udbydere af et praktisk kursus på 2-4 timer fra det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC) målrettet personer med interesse for børn under 18 år. Det kan f.eks. være lærere, pædagoger, eller sundhedspersonale, der ønsker et basalt kursus i genoplivning af børn og spædbørn. På kurset lærer du at erkende alvorlig sygdom hos børn, håndtere børn med et fremmedlegeme i luftvejen og give hjertelungeredning og bruge en hjertestarter ud fra de nyeste videnskabelige guidelines.

Dansk Råd for Genoplivning udbyder kurser i genoplivning af børn og spædbørn for grupper på minimum tre deltagere. Kurset varer 4 timer eller 2 timer, hvis I gennemfører 1 times e-læring på forhånd. Hvis I kan samle minimum tre deltagere og har valgt en dato og et tidspunkt, er I velkomne til at kontakte sekretariatet for at få et tilbud.

Hvis du er interesseret i at tilmelde dig et kursus, skal du kontakte en kursusarrangør i nærheden af dig eller en landsdækkende kursusarrangører, som du finder i boksene nedenfor. Dansk Råd for Genoplivning udbyder ikke andre kurser end kurserne i genoplivning af børn og spædbørn.