Undervisning i genoplivning

I Danmark er det lovpligtigt for skolerne at undervise eleverne i livreddende førstehjælp, men en undersøgelse har vist, at det kun er godt halvdelen af skolerne, som gør det. Dansk Råd for Genoplivning har i 2023 modtaget en bevilling fra A.P. Møller Fonden til at udvikle et nyt undervisningskoncept for elever på 6.-8. klassetrin, som skal gøre det nemt for lærere og skoler at komme i gang med undervisningen i livreddende førstehjælp ved både hjertestop og stroke (blodprop og blødning i hjernen).

Undervisningsmaterialerne vil blive udarbejdet i skoleåret 2023/24, hvorefter det vil være muligt for de første skoler at afprøve forløbene. Hvis I på jeres skole vil være blandt de første, der får adgang til materialerne eller hvis I har spørgsmål til undervisningen i livreddende førstehjælp generelt, så er I velkomne til at kontakte projektleder Cille Aggerbeck Iversen på cille@genoplivning.dk. 

Anbefalinger om undervisning i genoplivning
Det Europæiske Råd for Genoplivning, ERC anbefaler, at alle WHO’s medlemslande gør undervisning i hjertelungeredning obligatorisk for skolebørn. I erklæringen ‘Kids Save Lives‘ anbefales to timers undervisning i hjertelungeredning årligt fra 12-års alderen i alle skoler i verden.

Dansk Råd for Genoplivning støtter op om denne anbefaling, som kan bidrage til at øge overlevelsen efter pludseligt hjertestop uden for hospital.

Materialer til undervisning i genoplivning
Mangler du idéer til undervisningen i livgivende førstehjælp kan du finde inspiration her:


Vi kan desværre ikke tilbyde de materialepakker, der henvises til i undervisningshåndbogen. Men sammen med det nye undervisningsmateriale, der er under udarbejdelse, vil der også følge nye materialepakker.

Dansk Råd for Genoplivning hører altid gerne fra dig, der arbejder med førstehjælp og livredning i folkeskolen. Du kan kontakte os på info@genoplivning.dk eller telefon 60 78 64 60.

2019-06-19 09_53_32-_SVA3185 - Windows Billedfremviser