Undervisning i genoplivning

Børn helt ned i 12-års alderen er stærke nok til at genoplive en voksen med hjertestop og bør modtage undervisning i genoplivning.

Anbefalinger om undervisning i genoplivning
Det Europæiske Råd for Genoplivning, ERC anbefaler, at alle WHO’s medlemslande gør undervisning i hjertelungeredning obligatorisk for skolebørn. I erklæringen ‘Kids Save Lives‘ anbefales to timers undervisning i hjertelungeredning årligt fra 12-års alderen i alle skoler i verden. 

Dansk Råd for Genoplivning støtter op om denne anbefaling, som kan være med til at nå det ambitiøse mål om at fordoble antal overlevende efter pludseligt hjertestop uden for hospital på verdensplan, som er af the Global Resuscitation Alliance

Materialer til undervisning i genoplivning
TrygFonden har siden 2006 delt gratis klassesæt med ud til Danmarks skoler med bl.a. mannequindukker til undervisning i hjertelungeredning og brug af hjertestarter. Det er ikke længere muligt at bestille nye klassesæt. Mange skoler har dog et sæt liggende, som godt kan genbruges.  

Supplér evt. med nogle af nedenstående materialer:

  • Instruktionsfilm om f.eks. hjertemassage og kunstigt åndedræt
  • Dilemmaspil, der lægger op til en kvalificeret diskussion om genoplivning
  • DRG’s kahoot-quiz om hjertestop, der indeholder spørgsmål om hjertelungeredning, og hvad du skal gøre, hvis du ser en person med hjertestop

Dansk Råd for Genoplivning planlægger løbende at lancere nye undervisningsmaterialer og -tilbud til brug for undervisning i genoplivning i skolen. 
2019-06-19 09_53_32-_SVA3185 - Windows Billedfremviser