Hjælp til kommunikation og presse

Hjertestarterdagen plejer at få flot pressedækning i de lokale medier. Det skyldes, at mange er gode til at invitere lokalpressen med til Hjertestarterdagens arrangementer.

Guide til pressekontakt

Du er velkommen til at bruge vores skabelon til lokale pressemeddelelser, når du henvender dig til lokalpressen.

Hent skabelon til lokal pressemeddelelse for 2023 her

Se også gode råd til lokal presseomtale: Lokal presseomtale step-by-step

Materialer til online brug

Du er velkommen til at bruge Hjertestarterdagens logo, piktogrammer, pressebilleder og film til dine egne kanaler.
Det er nemt at downloade her fra siden.

Hjertestarterdagens logo findes i en række udgaver med hvert sit formål. Du kan downloade de versioner du ønsker og anvende dem på din organisations hjemmeside, sociale medier og øvrig kommunikation.

Hjertestarterdagen har også en film, der viser forskellige typer af arrangementer og giver et indtryk af den gode stemning på dagen. 

Hent film fra Hjertestarterdagen 

Retningslinjer ved fotografering og brug af billeder

Du skal sørge for at indhente tilladelse fra de personer, som indgår på billederne, hvis du tager billeder til dit arrangement, som du gerne vil offentliggøre. Uden samtykke må I ikke anvende billederne i jeres kommunikation omkring Hjertestarterdagen.

Download skabelon til fototilladelse

Der er dog situationer, hvor billeder må offentliggøres uden samtykke. Dette gør sig typisk gældende ved forsamlinger med flere personer, hvor personerne, som er med på billedet, ikke med rimelighed kan føle sig udstillet, udnyttet eller krænket, f.eks. i forbindelse med markedsføring.

Hvis et billede indeholder følsomme oplysninger om den eller de personer, der er på billedet, kan billedet ikke offentliggøres uden samtykke. Det er eksempelvis oplysninger om politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssige tilhørsforhold eller helbredsoplysninger.

Læs evt. mere hos Datatilsynet

Du kan bruge vores informationsark om fotografering til ophængning ved dit arrangement, så de besøgende er orienterede om, at der vil blive taget situationsbilleder i løbet af dagen.

Download informationsark om fotografering

Pressefotos
Herunder finder du pressefotos, som frit kan bruges til lokal presseomtale af Hjertestarterdagen.