TRÆD TIL VED HJERTESTOP

Ring op - Tryk ned - Giv stød

Dansk Råd for Genoplivning står bag en kampagne, der skal minde danskerne om, hvordan man træder til med genoplivning ved hjertestop med tre simple trin.

Husk de tre simple trin

Hvert år får 5.000 danskere et hjertestop uden for hospital. Det svarer til, at 15 hjerter går i stå hver dag i Danmark. Hvert minut tæller ved et hjertestop, og chancen for at overleve øges markant, hvis vidner træder til med det samme.

I Danmark er vi verdensmestre i at træde til ved hjertestop, og det skal vi blive ved med. Husker du de tre simple trin til genoplivning, kan du træde til med det samme, hvis du ser et hjertestop: 

1. RING OP

Hvis du ser et hjertestop, skal du straks ringe 1-1-2 eller få en anden til at gøre det. Når 1-1-2 modtager dit opkald, sender de hjælp afsted med det samme og vejleder dig i, hvordan du starter hjertelungeredning, indtil ambulancen når frem.

2. TRYK NED

Start hjertelungeredning med 30 hårde tryk i på brystkassen og to indblæsninger mund-til-mund. Sæt dig ned ved siden af personens brystkasse, placer dine hænder foldet på personens brystkasse og giv 30 hårde tryk efterfulgt af to indblæsninger mund-til mund. Gentag dette indtil hjælpen er fremme. Hvis der er flere til stede, kan I skiftes til at trykke på brystkassen. Se hvordan du giver hjertelungeredning.

3. GIV STØD

Brug en hjertestarter, hvis der er en til stede. Alle kan bruge en hjertestarter. Du skal bare tænde den og følge vejledningen. Se hvordan du bruger en hjertestarter.

Du kan få mere uddybende information om, hvordan du træder til med genoplivning her

Se filmen med de tre simple trin til genoplivning