Genoplivningslinjen

Genoplivningslinjen er Dansk Råd for Genoplivnings rådgivningstilbud, som tilbyder muligheden for at ringe eller skrive og få vejledning omkring spørgsmål om genoplivning.

Genoplivningslinjen er lukket i uge 28 og 29. VI er tilbage igen den 22. juli 2024. Rigtig god sommer.

Brug for rådgivning?

Genoplivningslinjen tilbyder rådgivning til dig, der har spørgsmål om genoplivning. Det kan være spørgsmål om fravalg af genoplivningsforsøg ved hjertestop, spørgsmål til ens rettigheder i forhold til genoplivning eller spørgsmål om, hvordan man skal agere som vidne til et hjertestop. Eller noget helt fjerde. 

I december 2023 vedtog Folketinget et lovforslag om at ændre Sundhedsloven, så alle habile borgere over 60 år kan fravælge genoplivningsforsøg ved hjertestop. Det er dog først i slutningen af 2024, at det forventes, at det bliver muligt at registrere sit ønske om fravalg af genoplivningsforsøg. Læs evt. mere hos Sundhedsdatastyrelsen her.

Ring gratis til Genoplivningslinjen alle hverdage fra 9-15 eller skriv en mail, hvorefter du får svar hurtigst muligt.


Dansk Råd for Genoplivnings rådgivning sker ud fra generelle anbefalinger. Vi har desværre ikke mulighed for at rådgive specifikt i forhold til enkeltsager. Her henviser vi til egen læge eller behandlende læge.

Få svar på oftest stillede spørgsmål om hjertestop og genoplivning her.

Ring til os på 93 999 000 eller mail: info@genoplivning.dk