Genoplivningskurser for alle

Dansk Råd for Genoplivning samarbejder med en række kursusudbydere om genoplivningskurser i hjertelungeredning og brug af en hjertestarter. 

30 minutters introduktionskursus i genoplivning:

Dansk Råd for Genoplivning udbyder i samarbejde med Hjerteforeningen et 30 minutters introduktionskursus i basal genoplivning. På genoplivningskurset bliver du introduceret til hjertelungeredning og brug af en hjertestarter og kan derefter i højere grad føle dig klar til at træde til, hvis du bliver vidne til et hjertestop. Det anbefales at tage et 4 timers kursus i genoplivning som opfølgning på introduktionskurset. Hjerteforeningens introduktionskurser er gratis, men der kan være ventetid. Se mere information og tilmeld dig på Hjerteforeningens hjemmeside.

4 timers kursus i genoplivning:

Dansk Råd for Genoplivning samarbejder med udbydere af et kursus på 4 timer fra det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC). På kurset lærer du at konstatere hjertestop – at undersøge om en person er bevidstløs og trækker vejeret normalt, at give effektiv hjertemassage og indblæsninger, at bruge en hjertestartere hvor du lærer at give hjertelungeredning og bruge en hjertestarter (AED) samt lægge en bevidstløs person med normal vejrtrækning i stabilt sideleje.

Hvis du er interesseret i at tilmelde dig et kursus, skal du kontakte en kursusarrangør i nærheden af dig eller en landsdækkende kursusarrangører, som du finder i boksene nedenfor. Dansk Råd for Genoplivning udbyder ikke kurser selv.