Sådan bliver du aktør

Alle virksomheder, organisationer og frivillige kan afholde et arrangement på Hjertestarterdagen. Det er gratis at deltage som aktør, og det kræver blot lidt koordi­nering at få sat et arrangement på benene.

Kom godt fra start

Som aktører bestemmer I helt selv, hvor meget tid og hvor mange ressourcer der skal sættes af til jeres arrangement på Hjertestarterdagen. De aktører, som har været med til Hjertestarterdagen flere år i træk, benytter gerne det samme gode koncept år efter år, hvilket minimerer forberedelsestiden.

Her er gode råd og idéer til dig, der vil være med til at sætte genoplivning på dagsordenen i Danmark til den kommende Hjertestarterdag:

Aktiviteter på Hjertestarterdagen

Det er en god idé at starte med at gøre sig tanker om, hvilke aktiviteter I kunne tæn­ke jer at invitere danskerne til i forbindelse med genoplivning. Overvej også hvor lang tid I vil afsætte til arrangementet – både på selve dagen og til forberedelserne. Aktiviteterne kan for eksempel være:

  • Demonstration af hjertelungeredning på dukker eller på bamse
  • Demonstration af en hjertestarter med mulighed for at prøve den
  • Tegneaktiviteter særligt henvendt til børn
  • Aktivitet med hjerte-klistermærke: Hvor sidder hjertet?
  • Quiz om genoplivning

I kan finde og printe gratis materiale her.

Hjælp til tilladelser for aktiviteter på trafikknudepunkter

Dansk Råd for Genoplivning hjælper gerne med at indhente tilladelser til at afholde arran­gementer på DSB-stationer og andre steder. Dansk Råd for Genoplivning rekrutterer også storcentre, attraktioner mm., som ønsker at samarbejde med en aktør om et arrangement. 

Du kan kontakte sekretariatet for hjælp til at kontakte en lokation, som du ønsker at samarbejde med. 
Jo tidligere du kontakter lokationen, jo bedre chance er der for, at I kan samarbejde om et arrangement.

DSB-stationer fordeles efter først til mølle-princippet. Hvis du ønsker at stå på en DSB-station, skal du kontakte sekretariatet senest den 15. september 2022.

Send en mail til hjertestarterdagen@genoplivning.dk med dine ønsker, så vil vi forsøge at imødekomme dem.

Togstationer
DSB er åben for arrangementer på alle deres stationer, men det kan være en fordel at vælge de mest trafikerede stationer:

  • Lyngby, Vejle, Fredericia, Herning, Hjørring, Holstebro, Horsens, Ishøj, Kolding, Korsør, Nyborg, Odense, Randers, Roskilde, Slagelse, Valby, Østerport i København og Aalborg.