ERC's guidelines

Europæiske guidelines for genoplivning

Hvert femte år udgiver det Europæiske Råd for Genoplivning (ERC) nye evidensbaserede anvisninger til, hvordan genoplivning bør praktiseres, og hvordan undervisning bør foregå. 

ERC’s guidelines er udarbejdet af ERC og den internationale organisation International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR), der monitorerer og vurderer den aktuelle videnskabelige evidens på genoplivningsområdet.

Dansk Råd for Genoplivning er det nationale råd under ERC og udarbejder en dansk, lægefaglig oversættelse af de europæiske guidelines. Oversættelsen gør, at DRG’s medlemsorganisationer har let adgang til retningslinjerne og mulighed for kontinuerligt at sikre opdateret kursus- og undervisningsmateriale i forhold til de nyeste retningslinjer.

ERC GUIDELINES 2021

ERC guidelines 2021 forventes at blive publiceret den 25. marts 2021. Dansk Råd for Genoplivning udgiver en dansk oversættelse af Executive Summary, kapitel 4 om basal genoplivning og brug af hjertestarter samt kapitel 8 om førstehjælp. 

ERC guidelines 2021 og de danske oversættelser vil blive tilgængelig her på sitet efter publicering. Tilmeld dig DRG’s nyhedsbrev og få nærmere information om publiceringen. 

ERC COVID-19 GUIDELINES 2020 (maj 2020)

Det Europæiske Råd for Genoplivning udkom i maj 2020 med guidelines for genoplivning tilpasset COVID-19 (Se dem her). Dansk Råd for Genoplivning har oversæt relevante kapitler til dansk:

Senest opdateret den 11. februar 2021