Europæiske guidelines for genoplivning

Pit Crew Modellen er et nationalt princip for samarbejde ved hjertestop udenfor hospital i Danmark. Pit Crew er et begreb, der anvendes til at beskrive et optimeret og koreograferet samarbejde med henblik på at yde en effektiv genoplivningsindsats. 

ERC Guidelines er udarbejdet af ERC og den internationale organisation International Liaison Committee on Resuscitation (ILCOR), der monitorerer og vurderer den aktuelle videnskabelige evidens på genoplivningsområdet.

Dansk Råd for Genoplivning er det nationale råd under ERC og udarbejder en dansk, lægefaglig oversættelse af de ERC Guidelines. Oversættelsen gør, at DRG’s medlemsorganisationer har let adgang til retningslinjerne og mulighed for kontinuerligt at sikre opdateret kursus- og undervisningsmateriale i forhold til de nyeste retningslinjer.

ERC GUIDELINES 2021

Det Europæiske Råd for Genoplivning udkom den 25. marts 2021 med ERC Guidelines 2021. Dansk Råd for Genoplivning har udgivet en dansk oversættelse af kapitel 1, 4 og 8. 

ERC algoritmer

  • Find danske og engelske algoritmer her

ERC COVID-19 GUIDELINES 2020 (maj 2020)

Det Europæiske Råd for Genoplivning udkom i maj 2020 med guidelines for genoplivning tilpasset COVID-19 (Se dem her). Dansk Råd for Genoplivning har oversæt relevante kapitler til dansk:

Senest opdateret den 25. marts 2021